Hoppa till sidans innehåll

Tester


Test 22 maj 2022 i Upplands Väsby
Tid mellan kl. 11-15

Åkare som ska testa får veta detta i samband med träning av sin tränare. Information om samlingstider kommer meddelas av tränarna inför testet, observera att tränarna endast kan ange ca tider så kom i god tid, ha med ditt testkort och var förberedd på att sluttiden kan avika från angiven tid.


Tester

Svenska konståkningsförbundets tester är framtagna med syfte att

  • att tidigt utveckla grundläggande skridskoteknik
  • att bygga upp åkarens teknik i lagom takt
  • att kvalitetssäkra åkarnas teknik
  • att klassificera åkarna för tävlingar

Testerna delas in i två olika kategorier Basic och Friåkning. Basictesterna går från nivå Grund till 4 och fokuserar på åkningen, dvs steg och vändningar. Friåkningstesterna fokuserar på hopp och piruetter och går från nivå Grund till 6.

Enligt USK:s regelverk får inga föräldrar (utöver testansvariga och tränare) vistas i ishallen under pågående test.

Testkortet

Testkortet erhålls i samband med åkarens första test och används för att registrera åkarens testresultat. Du ansvarar själv för ditt testkort och förvarar det hos dig. Testkortet är en värdehandling och visar vilka godkända tester du har, det registreras inte digitalt och kortet får därför inte tappas bort. 

Eventuellt kan äldre testkort för åkare finnas på KK Sollentunas kansli.  Kontakta This is a mailto link för att hämta ut det i god tid före ett eventuellt test.

Vill du lära dig mer?

Vill du lära dig mer om testerna och vad de innehåller går det bra att läsa mer på Svenska konståkningsförbundets hemsida

Uppdaterad: 17 JUN 2018 15:26 Skribent: Karolina Degermo

Postadress:
KK Sollentuna - Konståkning
Box 704
19127 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info