Hoppa till sidans innehåll

Tips för en lyckad träning


Några tips för en lyckad skridskoskola

  • Kom i god tid så att barnet hinner få på sig skridskorna i lugn och ro – det ger också tid för några hastigt påkomna toalettbesök. Har träningen börjat är det störande för tränaren och de andra barnen med eftersläntrare.

  • Att åka skridskor blir man snabbt varm i kroppen av – det är ansträngande att lära sig nya saker, och de är i ständig rörelse. För att behålla det goda upptäckarhumöret, tänk på att inte klä barnen för varmt. Det behövs inte så varma kläder som man kan tro, och rörligheten är viktigt för att göra framsteg. Ull närmast kroppen är bra material för rörelse!

  • Utrustning. Bra slipade skridskor och rätt kläder gör det roligare att träna. Här kan du läsa mer vad som behövs och få tips på vad vi rekommenderar.

  • Stannar du kvar under skridskoskolan och vill titta på vad ditt barn får lära sig, sitt då på läktaren. Man får inte befinna sig vid rinken. Barnen kan fokusera bättre på träningen och vi skapar en bättre inlärningsmiljö om de som följer med barnen till träningen förflyttar sig ur barnens blickfång. Vi har funktionärer på plats som hjälper barnen under träningen.

  • Ta med något som barnet kan dricka och äta, för att fylla på med energi efter skridskoskolan.
Uppdaterad: 06 DEC 2021 22:26 Skribent: Ulrika Fridsell
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
KK Sollentuna - Konståkning
Box 704
19127 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info