Hoppa till sidans innehåll

Konståkningsskolan HT21


Konståkningsskolan riktar sig till barn och ungdommar som redan kan åka skridskor och vill lära sig konståkning samt ungdommar som vill lära sig åka skridskor med konståkningsinriktning. Barn som behöver träna på att åka skridskor än är välkommen till vår skridskoskola. I konståkningsskolan tränar vi både på och utanför isen för att lägga en bra grund för fortsatt konståkningsträning och eventuellt börja tävla i konståkning

Träningtillfällen Hösten 2021
Konståkningsskolan tränar på lördagar, kl 8:00-08:45 is och 09:00-09:45 fys.
Start är v36 den 11 september

Avgifter
Medlemsavgift 300 kr samt träningsavgift på 2200 kr faktureras den e-mailadress ni anger i anmälan. 

Anmäl dig till Konståkningsskola HT21 här

Kunskap
Man bör ha klarat motsvarande märke 5 för att börja i konståkningsskolan. Undantaget  barn/ungdommar från 11år som vill lära sig åka skridskor och konståkning.

Grupper
I konståkningsskolan samt i fortsatt tränings- och tävlingsverksamhet delas barnen in i grupper främst efter kunskap för att kunna få så individanpassad träning som möjigt. 

Utrustning
I Konståkningsskolan behöver barnen för is-träningen en konståkningsskridsko, hjälm/huvudskydd om man klarat Märke 8, vantar, varma figurnära kläder och hårda skydd för att kunna gå till och från isen. Observera att kläderna behöver vara rena då grus och sand som hamnar på isen orsakar onödiga fall och i värsta fall skador. Vi rekommenderar att ni investerar i en riktig konståkningsskridsko (köps i speciell konståkningsbutik) för att underlätta inlärning och minska risk för skador. Barnen behöver sin egen utrustning då klubben inte har möjlighet att tillhandahålla detta.

För fysträningen behövs gympaskor, hopprep och "kläder efter väder" då vi oftast tränar utomhus på vallenområdet.

Har ni frågor gällande konståkningsskolan kontakta This is a mailto link

Uppdaterad: 20 APR 2021 09:54 Skribent: Karolina Degermo
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
KK Sollentuna - Konståkning
Box 704
19127 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info