Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Skridskor:

Man behöver inte ha skridskor med taggar i skridskoskolan, men se till att de är slipade. Det finns möjlighet att få skridskorna slipade via KKS och kostnaden är 100 kr. Den bästa skridskon har en stadig skridskokänga som ger ordentligt stöd för vristen. Fråga gärna tränarna om råd om ni planerar att köpa nya skridskor.


Hjälm:

HJÄLM ÄR OBLIGATORISKT och man får inte åka utan den. Se till att hjälmen är tydligt märkt med åkarens förnamn (klubben brukar dela ut klisterlappar vid första träningstillfället). Hjälmen bör vara lagom och banden ordentligt åtspända.

Allhjälm eller ishockeyhjälm är bäst att ha. Slalomhjälm rekommenderas inte eftersom det kan bli svårt för barnen att höra tränarna.


Klädseln:

Ska vara varm, men smidig. Vantar  är ett måste, mössa eller panband kan vara bra att ha under hjälmen. Kraftigt nedsmutsade kläder är inte tillåtna, då sand på isen förstör slipningen på skridskornas skenor.

 

Skydd:

För att skridskor och slipning ska hålla längre behövs ett par hårda skydd som används när barnen går till och från isen. Klubben säljer dessa och finns även att köpa i sportbutiker. Vid förvaring av skridskor rekomenderar vi at man använder mjuka skydd (finns att köpa i konståkninvsbutiker, samt vissa sportbutiker) för att förhindra att skenan rostar eller tar annan skada.

Uppdaterad: 17 SEP 2018 17:33 Skribent: Karolina Degermo

Postadress:
KK Sollentuna - Konståkning
Box 704
19127 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info